søg i nyhedsarkivet


WoCo-direktør bliver på posten


19-08-2014

Wonderful Copenhagens bestyrelsesformand går, mens direktør bliver i kølvandet på grandprix skandale. I dag skal regionsrådet tage stilling til dækning af underskud.

Wonderful Copenhagens adm. direktør Lars Bernhard Jørgensen bliver på sin post trods det store underskud efter det internationale melodigrandprix i København.

Det står klart efter bestyrelsesmødet i Wonderful Copenhagen i går, hvor formanden for bestyrelsen, Michael Metz Mørch, trak sig.

Konstitueret formand for bestyrelsen er nu socialdemokraten Per Seerup Knudsen. Han fastslog efter bestyrelsesmøde, at der ikke blev rejst tvivl om Lars Bernhard Jørgensens stilling på det to timer lange møde.

”Han fortsætter som administrerende direktør for Wonderful Copenhagen,” sagde Per Seerup Knudsen.

Krav om direktørens afgang

Tidligere på dagen havde et af Dansk Folkepartis medlemmer af Hovedstadens Regionsråd krævet, at også WoCos direktør blev udskiftet. Og fra Enhedslisten lød der lignende toner. De to partier ser dog ud til at stå alene med synspunktet.

Lån fra regionen skal dække underskud

Wonderful Copenhagens bestyrelse har nu besluttet selv at dække 12 mio. kr. af det 58 mio. kr. store underskud, som WoCo står med efter melodigrandprixet.

”Så regner vi med, at Region Hovedstadens regionsråd tirsdag (i dag, red.) tilslutter sig idéen om at bidrage med de resterende 46 millioner kroner,” sagde Per Seerup Knudsen i går til TV2 News.

Pengene ventes givet som et lån, som Wonderful Copenhagen vil afdrage over de kommende syv år.

Hoteller advarer mod at skære i budgettet

Horesta advarede i går sammen med en lang række hoteller og andre virksomheder i København og Nordsjælland mod en amputering af hovedstadens turisme.

Det skete i et åbent brev til medlemmerne af Hovedstadens Regionsråd. Turisterhvervet frygter, at Regionsrådet vil kræve, at Wonderful Copenhagen afdrager milliongælden over de kommende år i form af mindre bevillinger. Dermed vil der blive langt færre midler til markedsføring af hovedstaden.?

Horesta: Risiko for færre job

”Hvis politikerne amputerer den internationale markedsføring, vil vi blive sat mange år tilbage, og mange københavnere risikerer samtidig at miste deres job. Det vil være dybt tragisk,” siger Horestas adm. direktør Katia K. Østergaard, som dog på ingen måde ønsker at forsvare budgetoverskridelsen.?

”Forløbet har været mere end beklageligt. Men vi opfordrer politikerne til at finde en løsning, som ikke i den sidste ende medfører en endnu højere regning til skatteyderne,” siger Katia K. Østergaard.

Venstres leder i Region Hovedstaden, Martin Gertsen, foreslog tidligere på måneden, at Wonderful Copenhagen helt nedlægges.