søg i nyhedsarkivet


Vinderen af Bocuse d´Or


30-01-2015

Drømmen om guld faldt til jorden.

Den danske kok Kenneth Hansen, der til daglig er køkkenchef på Svinkløv Badehotel, var af mange blevet spået en plads på podiet ved VM for kokke, Bocuse d’Or.

Som i sport er det til tider marginalerne, der tæller, og denne gang var det ikke til Danmarks fordel. Efter en utrolig intens og tæt konkurrence blev det Norge, der løb med guldet, USA tog sølv og Sverige fik bronze.

Den danske støttedelegation var mødt talstærkt op i Lyon for at heppe på Kenneth Hansen, der sammen med 24 internationale kokke i konkurrencen havde 5 timer og 35 minutter til at forberede en fiskeservering til 14 kuverter og en kødret anrettet på et stort sølvfad, der efterfølgende skulle anrettes på dommerkomiteens tallerkner.

Den danske delegation, der bl.a. talte den danske fødevareminister Dan Jørgensen (S), Næstformand Ritt Bjerregaard fra Akademiet Bocuse d’Or Danmark, kokkelandsholdet, HORESTA, 3F og sponsorer, fulgte intenst Kenneth og hans team.

Selv om Kenneth Hansen ikke løb med guldet, ændrer det ikke ved, at han alene ved at have kvalificeret sig til finalen - er med til at fastholde dansk gastronomis position i verdenseliten.

Læs mere om Bocuse d'Or