søg i nyhedsarkivet


Person profil: Vi skal levere det bedste


09-12-2013

Comwell med Preben Nesager i spidsen overtager Hvide Hus-hotellerne i Aalborg og Køge fra Helnan-gruppen og bygger nyt hotel i Aarhus city.

I er på vej med tre nye hoteller – en kapacitetsudvidelse på over 30 procent i Danmark. Hvorfor ekspanderer I så voldsomt netop nu?

”Det lyder nok lidt voldsomt, men har været på vej ganske længe. Vi synes, at vi har et produkt, der godt kan tåle at blive lidt mere udbredt, og her var der mulighed for det. Det giver også dejligt mange muligheder for medarbejdere, der gerne vil videre i deres karriere – der er plads til deres ambitioner i Comwell.”

Hvilke muligheder ser I i at overtage Hotel Hvide Hus i Aalborg?

”Aalborg har længe stået på ønskelisten, både hos os og ikke mindst hos vore kunder. Comwell Hvide Hus bliver igen byens hotel, men da det også har fremragende konferencefaciliteter, satser vi også i den sammenhæng på et stærkt voksende lokalt  erhvervsliv.”

Der er atter positive tegn i dansk økonomi og stigende optimisme i erhvervslivet. Er det noget I mærker på møde- og konferencemarkedet?

”Ja, så småt, men vi ’skal stå tidligt op’ for at fastholde kunderne, hvilket vi har kunnet gennem krisen. Priserne har været under pres, men også her lysner det.”

Comwell kører i modsætning til mange hotelkæder i Danmark godt økonomisk. Hvad er den væsentligste forklaring på det?

”Alt er relativt, og vi er langt fra tilfredse med resultaterne. Men når det trods alt går for Comwell, skyldes det, at vi altid – også gennem tidligere kriser – har været fuldstændig fokuseret på, at vi skal levere det bedste, vi kan. Vore kunder søger tryghed, og det kan vi give dem ved ikke at slække på kvaliteten og ved at fastholde de medarbejdere, kunderne gennem årene har lært at kende og stole på.”

I er netop kåret som en af Danmarks bedste arbejdspladser. Hvad betyder det for jeres forretning?

”Vi var faktisk lidt overraskede, især fordi de fleste af de, der lå i top 10, har en langt mere homogen medarbejderstab. Som hotel har den store glæde, at være et hold sammensat af mange forskellige uddannelser med stor aldersmæssig spredning og forskellig etnisk baggrund. Jeg håber, den fine placering vil betyde, at vi gør endnu mere for at være en tiltrækkende arbejdsplads – vi har jo brug for flere dejlige mennesker.”

Foruden Danmark har I to hoteller i Sverige. Satser I også på at ekspandere i Sverige og andre lande – eller koncentrerer I jer nu primært om Danmark?

”Dette er næppe det rigtige sted at løfte sløret for vores strategi, men vækst indgår…”