søg i nyhedsarkivet


Person profil: "Vi skal have flere hoteller"


11-11-2013

Erik Sophus Falck, bestyrelsesformand, Danske Hoteller A/S.

Danske Hoteller har netop overtaget Årslev Kro i Brabrand og satser på flere opkøb i de kommende år. Samtidig har selskabet udsigt til et millionoverskud i år efter nogle svære år i kølvandet på finanskrisen.

Hvorfor har I valgt at overtage Årslev Kro?

Hotel Årslev Kro har en god placering og den rigtige størrelse for os. Og så er den placeret i Østjylland, hvor vi længe har søgt hoteller.”

Du har sagt, at I gerne vil op på cirka 20 hoteller i 2015. Kigger I over hele landet – eller i bestemte byer og områder?

”Vi vil gerne i 2015 eje og drive 15-20 hoteller. Vi ser over hele landet, men har selvfølgelig mest opmærksomhed rettet mod de områder, hvor vi ikke er placeret i dag.”

Går I bevidst efter hoteller, der kører dårligt og kan købes for en slik – eller hvad er jeres strategi?

Nej, vi går ikke specielt efter hoteller, der kører dårligt. Hotel Årslev kro kørte ikke dårligt og er bestemt ikke købt for en slik. Vor strategi er at købe hoteller i vort segment med den rigtige størrelse og beliggende i områder med tilstrækkelig forretningsgrundlag. Vi ser tillige på, om hotellet har en ”god” historie – hvad f.eks. Hotel Årslev Kro har. Vi vil gerne have historiske hoteller.”

Danske Hoteller er ikke børsnoteret, har kun 99 aktionærer og vokser år for år gennem opkøb af nye hoteller. Hvordan finansierer I opkøbene?

”Vi vokser igen både organisk og ved opkøb af nye hoteller. Vi finansierer opkøbene ved udvidelse af aktiekapitalen og ved ny låneoptagelse.”

Med Årslev er I oppe på 16 forskellige hoteller og kroer spredt ud over Danmark. Har Danske Hoteller overhovedet en fælles identitet og et fælles brand?

”Vi ønsker ikke ”front stage” at have en fælles identitet. Vort adelsmærke er netop, at vi er forskellige. Men ”back stage” har vi fuldstændig samme systemer på IT, indkøb, booking, ledelsessystemer mm. Vi har f.eks. ens porcelæn, som vi selv indkøber direkte hos producenten.”

Hvilke fordele har et mindre, selvstændigt hotel ved at være en del af Danske Hoteller?

”Det er som udgangspunkt ikke muligt at blive ”medlem” af Danske Hoteller. Vi ønsker som overvejende hovedregel kun at eje hoteller, som vi driver, og med undtagelse af ét lejet hotel, så ejer vi alle vore hoteller.

Fordelen for det enkelte hotel er, at det opnår adgang til alle vore fælles systemer, hvilket giver store driftsfordele i hverdagen. Samtidig får man adgang til vort kapitalgrundlag med henblik på at kunne udvikle hotellet.”

I lægger vægt på, at jeres hoteller har tilknytning til lokalsamfundet. Hvordan skal det forstås?

”Udgangspunktet for det enkelte hotel er et ønske om at servicere de lokale virksomheder og borgere. Det betyder dog ikke, at vi ikke også gerne vil have masser af kunder ”udefra”, men vi ønsker en central placering i lokalsamfundet.”