søg i nyhedsarkivet


Person profil: Vi er ekstremt passionerede


27-06-2014

Nicolai Nørregaard er køkkenchef på restaurant Kadeau, som netop er kåret som Byens Bedste Gourmet og tidligere på året blev tildelt en Michelin-stjerne.

Michelin-stjerne, Årets Kok og Byens Bedste Gourmet. Tre flotte anerkendelser på få måneder. Hvad betyder det for jer?

”Vi er stolte og glade over alle de udmærkelser vi får. Hvad angår Årets Kok er det naturligvis først og fremmest Morten og Malenes (Årets Kok, souschef Morten Falk, og hans assistent, red.) fortjeneste, og vi er bare glade for at vi har nogle kokke, som er engagerede, målrettede og ikke mindst sindssygt dygtige.

Hvad angår andre udmærkelser, så er de alle vigtige på hver sin måde. Uanset om det er en Michelin-inspektørs mening eller sms-stemmer fra vores gæster, så er det et kæmpe klap på skulderen, og en reminder om hvorfor man bruger den mængde tid og kræfter på det, som vi gør.”

Hvordan bliver man ved med at udvikle sig, når man først har nået jeres niveau?

”Man synes det er sjovt. Det giver vel egentlig ofte sig selv. Vi er ekstremt passionerede omkring det vi laver, så det falder os meget naturligt at lade nysgerrigheden råde, og hele tiden prøve nye ting af. I den kreative proces, er der selvfølgelig ind i mellem fejlskud - altså f.eks. teknikker og ingredienser, som er spændende, men som må lægges væk igen, men heldigvis er der endnu flere ting, der når ud på folks tallerkener.

Vejen fra idé til tallerken kan være kort eller lang, men uanset er det altid en stor forløsning, at se en spændende (og til tider lidt mærkelig) idé udmønte sig i noget, som kan bruges på tallerkenen og give glade gæster.”

I driver restaurant både på Bornholm og i København. Hvordan vil du beskrive forskellen på at arbejde de to steder?

”Det er meget forskelligt og meget ens. Bornholm ligger vores hjerter meget nært, og kan noget helt specielt på råvaresiden, og den afsindigt smukke beliggenhed er også med til at give Kadeau Bornholm en særlig stemning. På den anden side er København vores hjem (det meste af året), og en af de gastronomisk set mest spændende byer i verden lige nu, så det giver også en enorm energi.

Der er måske størrelsen til forskel, forstået på den måde at Bornholm er så lille, at vi har fantastisk gode muligheder for at være helt tæt på råvarerne og kender dem, der dyrker dem. Men altså; det er de samme mennesker der står bag, og de samme tanker om mad, vin og service, som får lov at udspille sig i to forskellige restauranter, som begge kan noget helt særligt.”

I har haft en drøm om at udbygge med værelser, så man kan overnatte på Kadeau på Bornholm. Puster  vækstplanen for turisme nyt liv i de planer?

”Kadeau Bornholms beliggenhed er en velsignelse, men er i ombygningsøjemed en svær størrelse at arbejde med. Det er nemlig meget begrænset, hvad man må gøre ved en bygning, der ligger så tæt på skov og strand. Vi drømmer stadig om at kunne tilbyde værelser til dem, der rejser langvejs fra for at besøge os, men jeg tvivler på at det bliver via en udbygning til Kadeau Bornholm.”

Den internationale opmærksomhed om København vokser og der kommer flere turister til byen. Hvordan mærker I det på Kadeau?

”Vi har mange udenlandske gæster, og mange udenlandske presseforespørgsler, og det er naturligvis herligt. Og med den mængde kvalitetsrestauranter, der er i København i disse tider, ser jeg ingen grund til, at den internationale interesse skulle blive mindre lige med det første.”

Michelin-restauranter som AOC og Formel B udvider med billigere bistro-udgaver i København, mens kæder som Cofoco og Madklubben får stadig flere filialer i byen. Vil vi se lignende tiltag og ekspansion fra jeres side?

”Vi er glade for vores PONY (bistro drevet af folkene bag Kadeau, red.), og det er gæsterne også, så det er bestemt ikke udelukket, at der bliver flere restauranter, men vi tager et skridt ad gangen, og ser hvilke muligheder der byder sig.”