søg i nyhedsarkivet


Vækstplan kan åbne for nye hoteller


24-06-2014

Vækstplanen for turisme giver mulighed for forsøgsprojekter langs de danske kyster. I Blåvand er der allerede projekt med badehotel på bedding.

Regeringens nye vækstplan for turisme giver mulighed for, at kystkommuner op til 10 steder i landet i en forsøgsordning kan etablere nye turismeprojekter , hvor der bygges tættere på stranden, end strandbeskyttelseslinjen ellers tillader.

Dermed åbnes der for, at der eksempelvis gøres forsøg med nye badehoteller langs den jyske vestkyst. I Blåvand nord for Esbjerg har indehaverne af campingpladsen Hvidbjerg Strand allerede et hotelprojekt klar i skuffen.

Det går ud på at bygge et moderne badehotel i respekt for traditionerne. Hotellet skal have havudsigt og bygges i forbindelse med den eksisterende campingplads, som i dag omfatter feriehytter, badeland og wellnesscenter.

"Man skal gerne kunne se, at det ikke er bygget i 1912, men det skal falde ind i traditionen herhjemme for bade- og kysthoteller," siger Steen Slaikjær fra Hvidbjerg Strand til Jyllands-Posten. Han ønsker på nuværende tidspunkt ikke at uddybe planerne over for Horeca-news.

Bekymring for naturen

Muligheden for projekter med mere kystnært byggeri vækker bekymring på venstrefløjen og hos Danmarks Naturfredningsforening, som frygter, at det vil skade naturen. Hos regeringen maner man imidlertid til besindighed.

”Der er ikke tale om en generel lempelse af strandbeskyttelseslinjer og kystnærhedszoner. Det er rigtig vigtigt for regeringen, at vi fastholder, at de danske kyster har den her særlige kvalitet med at være åbne og tilgængelige for alle,” siger miljøminister Kirsten Brosbøl til BT.

Ingen vil plastre kysterne til

Videncenter for Kystturisme ser heller ingen grund til bekymring: "Ingen ønsker at plastre kysten til med faciliteter – hverken turisterne eller aktørerne i branchen," siger direktør Lars H. Olsen til Jyllands-Posten.

"Vores skønne danske natur er en vigtig del af turistproduktet, og det er et positivt signal til erhvervet og kystkommunerne at åbne for gode rammer om oplevelsen på udvalgte destinationer. Vi har så mange tusinde kilometer strand, at vi godt kan bruge nogle få afgrænsede områder til at skabe vækst,” siger han.