søg i nyhedsarkivet


Thailand har rekord i strandhoteller


19-08-2014

Thailand har flere ”ægte” strandhoteller end noget andet land i verden, viser ny opgørelse.

Turismen i Thailand er vokset med rekordfart gennem mange år – alene de seneste fem år er antallet af turister vokset med 88 procent, viser tal fra World Tourism Organization.

Flere turister betyder flere hoteller, og da Thailand samtidig er en af verdens mest populære destinationer til badeferier, er det ikke overraskende, at landet har mange strandhoteller.

Men at Thailand har flere strandhoteller end lande som USA, Mexico og Spanien, vil måske overraske de fleste.

Over 12.000 ægte strandhoteller i verden

Sammenligningen er lavet af websitet www.thebeachfrontclub.com, som har specialiseret sig i at registrere ”ægte” strandhoteller verden over og har over 12.000 hoteller i 109 lande på sin liste. Et ægte strandhotel er ifølge websitet et hotel, der ligger direkte ud til stranden uden veje eller trafik imellem.

Thailand i dag 1.250 hoteller, der ligger direkte til stranden, mens USA på andenpladsen har 1.016, Mexico 943 og Spanien 736, ifølge The Beachfront Club.

Blandt de enkelte destinationer ligger øen Koh Samui i Thailand i top med 270 strandhoteller. Her kommer Riviera Maya på andenpladsen med 250 strandhoteller, mens to populære øer i Middelhavet indtager de næste pladser – Kreta med 194 hoteller og Mallorca med 187 hoteller.

Læs mere her