søg i nyhedsarkivet


Teori U – prøv noget nyt


14-02-2014

Mennesker har svært ved forandringer, men reflektion, æstetiske tilgange og tænkepauser kan hjælpe en på vej.

Professor Steen Hildebrandt er som flere andre eksperter og forskere i ledelse, optaget af teori U. Teori U er oprindeligt beskrevet af tyske Otto Scharmer, der fx forsøger at give svar på, hvem vi er? Hvad vores opgave er? Og hvad, der er årsagen til, at vi driver vores virksomhed?

De fleste af os er tilbøjelige til at gøre, som vi plejer, selv om vi egentlig ønsker større eller mindre forandringer. Hvis vi netop ikke ændrer på de forudsætninger, der fører til vores handlinger, vil der i sagens natur heller ikke kunne ske en forandring.

Mennesker har pokkers svært ved forandringer, der kræver både mod og nysgerrighed og ofte også et lille skub.

Teori U på 3 sekunder:

  1. Stop med at downloade – det betyder, at du må reflektere mere over, hvad du gør og hvad du oplever omkring dig: Iagttag, iagttag, iagttag. Mærk efter og lad viden spire, inden du handler og ’gør som du plejer’.
  2. Benyt æstetiske tilgange, musik, kreativitet mv., der er med til at drive nye indsigter frem.
  3. Indsæt tænkepauser i dit liv for at få den rigtige mavefornemmelse og turde give slip og blive nysgerrig og handlekraftig på forandringer.
  4. At komme ned i U’et handler meget om at ’se’. Ofte er vi forbi dette punkt, fordi vi fejlagtigt tror, vi ved, hvem vi er, og hvad vi ønsker at gøre. Ligesom vi fejlagtigt tror, vi ser det, vi vil se, og måler det, vi vil måle.

 

Mange forudindtagede holdninger ødelægger vores evne til at skabe forandringer.

Når vi endvidere fra forskning ved, at mennesker er født i relationer og dermed afhængige af hinanden, så kræver en ydre forandring også, at hver enkelt i gruppen forandrer sig. Du må starte med at skabe forandring i dig selv!

Asnæs & Vangstrup - din ressource indenfor rådgivning, udvikling og uddannelse i restaurant-, hotel- og oplevelsesbranchen.

Læs mere på: www.asnaes-vangstrup.dk