søg i nyhedsarkivet


Sydeuropæere strømmer til København


19-09-2014

De udenlandske turister trak væksten i København i juni og juli, hvor der især var fremgang fra Sydeuropa

I de to sommermåneder, juni og juli, var der over 75.000 flere overnatninger på hovedstadens hoteller end de samme to måneder året før. Væksten er hovedsageligt båret af udenlandske overnatninger.

Med over 2,1 mio. overnatninger i juni og juli kan de to sommermåneder fremvise en samlet vækst på 3,6 pct. i forhold til de samme måneder sidste år. Det oplyser Wonderful Copenhagen på baggrund af de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Ud af 75.500 flere overnatninger i juni og juli i år er 72.000 udenlandske overnatninger. Og med en fremgang i udenlandske overnatninger for de to måneder på ca. 6 pct. er det netop de internationale gæster, der trækker hovedstadens vækst i perioden.

Blandt de etablerede markeder er der særlig stor vækst i sydeuropæiske overnatninger: Italien med 22,6 pct., Frankrig med 15,7 pct., Schweiz med 17,9 pct. og Spanien med 18 pct.

USA har igen vækst i overnatninger med 8,7 pct. til i alt næsten 125.000 overnatninger i juni og juli.

På nye markeder er antallet af overnatninger stadig ikke er højt målt med etablerede markeder. Vækstraten er til gengæld stejlt stigende, eksempelvis med en fremgang på 27,6 pct. fra Sydkorea og fra Thailand en vækst på hele 97 pct.