søg i nyhedsarkivet


Snart åbner det bornholmske bæredygtige konferencecenter


14-11-2014

Green Solution House, der bliver et af verdens mest bæredygtige konferencecentre, åbner primo marts 2015.

Det er det kendte, Hotel Ryttergården, der er blevet transformeret til et banebrydende og bæredygtigt videns- og konferencecenter. 

Green Solution House er ejet af Carl Edvard Mogensens Fond, og fundatsen siger, at eventuelt overskud fra hotellet ubeskåret skal gå ind og sikre fortsat udvikling.

”Her synes jeg, at tidligere ejer, Carl Edvard Mogensen, virkelig har tænkt genialt. Det krav sikrer, at vi hele tiden skal strenge os an, og samtidig har mulighed for at fortsætte som frontløber for grønt bæredygtig teknologi, byggeri og faglighed”, fortæller Trine Richter, direktør for Green Solution House.

Når konferencedelen af Green Solution House åbner i marts 2015 forventer Trine Richter, at hotellet bliver godkendt som medlem af den internationale certificering Green Key.

Green Solution House er en gave fra tidligere ejer Carl Edvard Mogensen til Bornholm og bornholmerne, og Trine Richter håber virkelig, at øens befolkning tager det til sig og vil bruge haven som et udflugtsmål og se på de forskellige tiltag. Ideen med hotellet er nemlig at udbrede kendskabet til bæredygtige og grønne løsninger til såvel bornholmere som besøgende fra hele verden.

Green Solution House har i øvrigt modtaget støtte fra blandt andet Realdania og Miljøstyrelsen til sine mange nye tiltag.

I det nye Green Solution House er der sat fokus på bæredygtighed på alle parametre; et sundt indeklima, anvendelse af solenergi, rensning af dele af deres spildevand og minimering af affald.
”Vi satser på så meget økologisk som muligt, men står valget mellem økologisk eller lokalt produceret frugt, grønt og kød, så vælger vi altså lokalt”, forklarer Trine Richter

Helena Thomsen, der blev bestyrelsesformand for Green Solution House i starten af 2014 udtrykker stor respekt og stolthed for projektet. ”Jeg sagde ja til formandsposten, fordi jeg synes hele konceptet om bæredygtighed er vejen frem. Som hotel- og konferencecenter er det gennemført bæredygtigt projekt hele vejen rundt og absolut værd at sætte på verdenskortet. Folk vil komme udefra for at få inspiration til et lignende byggeri. Vi er på forkant og jeg har ikke set eller hørt om noget lignende andre steder, når jeg rejser rundt til konferencer i udlandet. Her er potentiale for noget virkelig stort” siger Helena Thomsen nuværende hotel direktør på Rolighed – Mærsk´ ledelsesudviklingscenter i Vedbæk, der blandt andet også er kendt i hotel og konferencebranchen som den tidligere direktør for Nimb Hotel.

Visionen om at gøre Hotel Ryttergården til et helårsåbent hotel er indfriet, og de tager allerede imod overnattende gæster i deres nyrenoverede værelser. Missionen er fuldført, når konferencebygningen er klar i starten af 2015.  
 

Læs mere om Green Solution House