søg i nyhedsarkivet


Rekordsommer for hotellerne


10-10-2014

De danske hoteller havde i den forgangne sommer 164.000 flere gæster end i sommeren sidste år.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af hotelovernatninger steg med 164.000 fra sommeren i fjor til sommeren i år.

Det svarer til en fremgang på 3,6 procent, hvilket gør sommermånederne juni, juli og august 2014 til de bedste nogensinde for hotelbranchen.

Horestas formand Jens Zimmer Christensen er meget tilfreds med resultatet.

”Væksten har ikke været helt på samme niveau som i starten af året, men det er meget glædeligt, at vi kan blive ved med at trække nye gæster til Danmark,” siger han.

Udenlandske turister skaber vækst

Det var især udenlandske turister, som sikrede væksten.

Mens danskerne overnattede 50.000 flere gange på hotel i år end i fjor, var der 114.000 flere udenlandske overnatninger.

Regionalt set stod København for den største vækst med 125.000 flere overnatninger, hvilket svarer til en fremgang på 4,9 procent.

Der var også pæn fremgang for Region Sjælland, Region Syddanmark og Region Nordjylland, mens Region Midtjylland stort set landede på samme niveau som i fjor.

Dansk turisme er på vej mod rekordår

2014 tegner ifølge VisitDenmark til at blive et rekordår for dansk turisme, og Danmark har nu flere turister end før finanskrisen. De udenlandske overnatninger forventes i år at stige med 5-6 procent og dermed overgå de 22,4 mio. overnatninger, som Danmark havde i 2007.