søg i nyhedsarkivet


Planer om et 5 etager højt hotel i Esbjerg


12-12-2014

Byggeri af hotel med 75 værelser eller mere midt i Esbjerg forventes snarest at blive sat i gang.

Erhvervsmanden Erik Bank Lauridsen og indehaveren af Hjerting Badehotel, Peter Petersen, står bag planerne om et 5 etager højt hotel med 70-75 værelser i Skolegade 39 i Esbjerg.

Hotellet vil få 70-75 værelser eller mere på mellem 16 og 55 kvm, mens der i stueetagen etableres café og reception.

”Der sker meget i Esbjerg i disse år, og vi mærker en stigende efterspørgsel på de eksisterende overnatningssteder både fra turister, der kommer for at opleve naturen, men også fra de forskellige gæster, der eksempelvis benytter Musikhuset i byen”, siger en af idémændene, Peter Petersen.

Bygherrerne har videre fremsat ønske om mulighed for udeservering i Herups Have i tilknytning til caféen. Parkering forudsættes placeret i gården bag ved hotellet.

Ifølge Lokalavisen Esbjerg, er der dog udsigt til, at hotellet vil blive endnu større. Arkitektfirmaet Rudolf Lolk oplyser overfor avisen, at de skitser, der allerede er offentliggjort, er blevet ændret. Peter Petersen bekræfter, at de har ønsker om, at hotellet skal være større. Lokalplanen for Esbjerg Kommune vil ifølge Peter Petersen komme på plads inden udløb af december 2014.

Hotellet forventes klar til at modtage erhvervskunder og turister i 2016.

Dertil kommer også, at det fra 1. februar bliver en realitet, at det danske selskab Jet-time påbegynder flyvninger mellem Esbjerg og København. Ruten blev nedlagt for ca.15 år siden, da Storebæltsbroen åbnede.

Læs mere om Hjerting Badehotel