søg i nyhedsarkivet


Ny bestyrelsesuddannelse går i luften


30-09-2014

Hotel- og restaurationsbranchen ledere kan bruge deres erfaringer i bestyrelsesarbejde, mener initiativtagerne til ny uddannelse.

Erhvervsledere fra hotel- og restaurationsbranchen har mange af de erfaringer, som efterspørges i andre brancher.

De er for eksempel vant til at operere med lave indtjeningsmarginer og løbende differentiering af produkterne gennem udvikling af kunderelationer og oplevelser.

Derfor har branchens ledere også noget at byde på i andre brancher, hvor de kan bidrage til at styrke og udvikle mindre og mellemstore virksomheder gennem bestyrelsesarbejde.

Det mener uddannelses- og rådgivningsvirksomheden Asnæs & Vangstrup, som har taget initiativ til en ny bestyrelsesuddannelse for erhvervsledere fra oplevelsesbranchen.

”Krisen har tvunget bestyrelserne til arbejde hårdere og mere professionelt, og virksomhederne går i højere grad efter at få de rigtige kompetencer ind i bestyrelserne. Det skaber muligheder for ledere i hotel- og restaurationsbranchen, som vil kunne gøre en forskel i mange bestyrelser,” siger Gry Asnæs, partner i Asnæs & Vangstrup.

Man skal kender koderne

Formålet med den nye uddannelse er at klæde branchens ledere på til at skabe værdi med et oplevelsesøkonomisk perspektiv i bestyrelser inden for andre brancher. 

”Hvis man vil gå ind i bestyrelsesarbejde, er det vigtigt, at man kender til ’sprogkoderne’, metoderne og rammerne for bestyrelsesarbejdet. På uddannelsen får man den nødvendige viden til at kunne udfylde rollen som bestyrelsesmedlem på en både effektiv og værdiskabende måde,” siger Gry Asnæs.

Den nye bestyrelsesuddannelse begynder 27. oktober, og det er muligt at søge om tilskud til uddannelsen.

Læs mere om uddannelsen her