søg i nyhedsarkivet


Nordens største hotel snart klar


14-10-2014

Næste måned åbner det tredje tårn i Göteborg-hotellet Gothia Towers, som får i alt 1.200 værelser.

De tre tårne knejser side om side med sine hver især 77 meter, 82 meter og 100 meter. Tilsammen udgør de tre bygninger Nordens største hotel, Gothia Towers, som med 1.200 værelser også bliver et af Europas største hoteller, når det står endeligt færdigt i januar 2015.

Byggeriet af det tredje tårn og højeste East Tower med omkring 450 nye værelser og suiter begyndte i september 2011 og nærmer sig nu sin afslutning. Store dele af bygningen åbner i november og lige efter årsskiftet skulle hele projektet stå færdigt.

Det omfatter også en gennemgående lobby på 262 meter med blandt andet en døgnåben restaurant. 55 meter oppe bindes de tre bygninger sammen af to broer.

Gothia Towers midterste tårn blev sidste år udvidet med seks nye etager og kom dermed op på 82 meters højde. De nye etager huser et ”hotel i hotellet” – det 5-stjernede Upper House.

Svenska Mässan og Gothia Towers har de seneste år investeret 1,2 milliarder svenske kroner i at udvikle det kombinerede messe-, konference-, hotel- og restaurationsprojekt i det centrale Göteborg.