søg i nyhedsarkivet


Person profil: White Guide skal være Danmarks førende


02-05-2014

Søren G. Løvenlund er manden bag den nye White Guide, som netop er udkommet med anmeldelser af 260 danske restauranter.

Det er første gang, den danske udgave af White Guide udkommer. Hvordan er guiden blevet modtaget?

”Guiden har fået en utrolig flot modtagelse i Danmark, både blandt restauranterne og i pressen. Vi oplever også allerede stor efterspørgsel på guiden blandt boghandlere bredt i landet.”

Hvorfor er der behov for en White Guide i Danmark?

”Der er behov for en guide, som giver en egentlig beskrivelse af restauranterne og dækker hele landet. Samtidig har vi forsøgt at lave en guide, der henvender sig til et bredere publikum og ikke kun elitespiserne. Vi har derfor også mange mindre restauranter med, hvor man kan spise godt og forholdsvist billigt. Endelig er timingen rigtig, da Danmark er fremme i skoene på den gastronomiske front for tiden.”

Du er til daglig advokat og forretningsmand. Hvorfor er du gået ind i projektet med White Guide?

”Jeg interesserer mig for restaurantverdenen og har tidligere blandt andet været medejer af Søllerød Kro gennem seks år. Via mit arbejde fik jeg kontakt til dem, der lavede White Guide i Sverige. Jeg kunne se behovet for en tilsvarende seriøs guide i Danmark og så en stor fordel i at kunne trække på de svenske udgiveres knowhow og erfaringer.”

Nu er guiden lanceret og skal sælges. Hvad sker der så frem til næste guide?

”Vi er allerede i fuld gang med planlægningen af den næste guide. Vi får en masse input fra restauranter og andre interesserede og skal blandt andet tage stilling til, hvilke nye restauranter vi have med. Vi er dog ikke gået i gang med at teste restauranterne endnu, for besøgene skal være så aktuelle som muligt i forhold til udgivelsesdatoen.”

I Sverige er White Guide udkommet i 10 år og har ca. 75.000 læsere. Hvad er forklaringen på succesen i Sverige?

”Jeg er sikker på, at årsagen er den seriøse tilgang til emnet. Som læser kan man stole på guiden, og man ved, hvad der ligger bag anmeldelserne. Det er dygtige folk med stor erfaring inden for mad og medier, der står bag guiden, og de har brugt 10 år på at etablere sig som den førende restaurantguide i Sverige. Det er vores målsætning at få den samme position i Danmark.”

Michelin er på vej med en nordisk guide. Hvilken betydning får det for White Guide?

”Vi har det fint med andre guider, så læserne også kan finde inspiration andre steder og sammenligne. Det er med til at øge fokus på restaurationsbranchen, og når restauranterne kan sammenligne sig med andre restauranter i forskellige guider er det med til at løfte det samlede niveau i branchen.”