søg i nyhedsarkivet


LA: Sæt momsen ned


20-10-2013

Liberal Alliance vil have momsen på hotel- og restaurantydelser ned på syv procent for at skabe nye job i branchen.

Momsen på hotel- og restaurantydelser skal sættes ned til syv procent, så vi belært af Sveriges erfaringer kan få skabt nye job i branchen.

Det siger Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen. I Sverige har en halvering af momsen på madvarer på restauranter skabt 10.000 nye job i restaurationsbranchen.

"Sverige har generelt vist vejen, når det kommer til at sænke skatter og afgifter, og det er på høje tid, at vi tager ved lære af det i Danmark. Den høje danske moms betyder, at et restaurantbesøg i Danmark er en dyr fornøjelse, hvilket både skræmmer gæster væk fra restauranterne og bremser væksten i restaurationsbranchen. Derfor foreslår Liberal Alliance, at momsen på hotel- og restaurantydelser sænkes til syv procent, så der kommer gang i væksten og danskernes lyst til at gå ud og spise," siger Joachim B. Olsen.

Brancheorganisationen Horesta vurderer på baggrund af de svenske erfaringer, at en halvering af den danske restaurantmoms vil skabe 5.000 nye job i Danmark.

Ifølge Joachim B. Olsen skal momsen dog endnu længere ned, så den bliver syv procent for både restaurant- og hotelydelser, samtidig med at virksomheder skal kunne fratrække hele momsen for disse ydelser.