søg i nyhedsarkivet


Kongresser for to milliarder


05-09-2014

MeetDenmark-samarbejdet har på to år sikret Danmark 105 internationale kongresser og en anslået omsætning på to milliarder kroner.

Private og offentlig partnere har siden 2009 investeret ekstra ressourcer i at vinde kongresser til Aarhus, Aalborg, Odense og København.

Det er sket under overskriften MeetDenmark, og en evaluering af det arbejde i 2012 og 2013 viser, at man har vundet 105 kongresser til en estimeret turismerelateret omsætning på to mia. kr.

Indsatsen fortsætter næste år

I regi af MeetDenmark har man haft ressourcer til at byde på langt flere kongresser end før projektet.

”Derfor er der flere internationale beslutningstagere, der kender Danmark i dag, end før projektet startede i 2009. Men det er afgørende, at indsatsen fortsætter,” siger Jonas Wilstrup, sekretariatschef i MeetDenmark og kongreschef i Wonderful Copenhagen.

MeetDenmark forsætter i 2014 og 2015, og som led i regeringens nye vækstplan for turisme har staten og regionerne netop indgået en aftale, der sikrer yderligere syv mio. kr. til projektet.

Vigtigt for alle byer i projektet

MeetDenmarks ejerkreds består af Wonderful Copenhagen, Visit Aalborg, Visit Aarhus, Inspiring Denmark og VisitDenmark.

58 af de 105 kongresser, der er vundet i regi af MeetDenmark, skal afholdes i København, men projektet har også af afgørende betydning for de andre byer.

”Vi får rigtigt meget ud af samarbejdet. Helt generelt i form af erfaringsudveksling og konkret fordi vi for eksempel kan give henvendelser, vi ikke selv kan håndtere, videre til hinanden,” siger Helge Søgaard, formand for MeetDenmark og direktør i VisitAalborg.