søg i nyhedsarkivet


Kombination af kyst, oplevelser og et særligt dansk værtskab skal lokke svenskerne til Danmark


12-12-2014


Svenskerne forventer god mad, dansk design og autentiske oplevelser, når de besøger de danske kyster.

De svenske turister er ret vilde med Danmark, men de synes også, at en ferie her i landet minder lige lovlig meget om en ferie i Sverige. Det stiller krav til de danske turismeaktører om kvalitet i produktet og den rette markedsføring, hvis vi vil have flere svenske turister.

Svenskerne har generelt et meget positivt billede af danskerne, som opfattes som mere afslappede og uformelle end deres nordiske brødre.

Hvis flere svenske turister skal pakke kufferten og rejse på ferie ved de danske kyster, er det vigtigt at guide dem til en række autentiske danske oplevelser på ferien, fx at spise på en dansk kro, bo med dansk design i feriehuset og opleve danske købstæder. For en ferieoplevelse ved de danske kyster minder på mange måder om en ferie i hjemlandet, og derfor er det vigtigt at give svenskerne en følelse af at være væk hjemmefra.

Det er blandt konklusionerne i en ny rapport ”Ferie i Kystdanmark – varför inte?”, som er udarbejdet for VisitDenmark, Region Syddanmark og  Videncenter for Kystturisme.

Via en række fokusinterview med potentielle svenske turister, der ikke har besøgt Danmark inden for de senere år, belyser rapporten, hvad der skal til for at tiltrække flere svenske turister til Kystdanmark.

Og der er både godt og dårligt nyt fra hinsidan. For selv om der er masser af sommerhuse, som lever op til de svenske forventninger om dansk særpræg, og selv om de danske farvande bugner af fisk og skaldyr, er det ikke altid tilstrækkeligt til at give de svenske turister 'a reason to go' til Danmark. Og det stiller krav til kvaliteten, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).

For de svenske turister er en kystferie i Danmark ikke 'once in a lifetime', men en kortere ferie eller forlænget weekend, hvor det handler om at koble af og nyde det, mens man er der. Og hvis der er noget, som de svenske turister ikke når at opleve i Kystdanmark, kan de altid vende tilbage.

Læs mere om VisitDenmark