søg i nyhedsarkivet


Kokkelandsholdet vil bytte sølv til guld ved VM


21-11-2014

I morgen lørdag går det løs med konkurrencerne.

Det danske kokkelandshold har længe arbejdet intenst på at forvandle sølv til guld ved VM - Culinary World Cup - for kokkelandshold i Luxembourg, der starter den 22. november.

Flere end 105 kokkehold fra fem kontinenter dyster mod hinanden og bedømmes af i alt 55 dommere ved Culinary World Cup.

For 4 år siden blev det til flotte sølvmedaljer i kategorien ’Varmt Køkken’ ved VM samme sted, og det var småting som lidt problemer med timingen, der forhindrede dansk guld.'

Ulla Pedersen fra Hotel og Restaurantskolen, TSS Silkeborg, var også dengang teammanager, og hun kaldte det i 2010 for et fremragende, superflot resultat. Hun konstaterede, at dommerne faktisk havde bedømt den danske præstation til guldmedalje med fradrag for de små timingproblemer. Holdet ramte nogle minutter uden for tidsgrænsen med serveringen til de sidste blandt over 100 spisende i finalen.

Holdet har træningsbase på Hotel Legoland, Billund og stadig med faglærer Ulla Pedersen som teammanager.
Det danske U23 landshold – i dag kaldet Juniorkokkelandsholdet - var også med i Luxembourg i 2010 og sikrede sig førstepladsen i en af ungdomslandsholdenes kategorier ”Youth Show Cooking Contest,” en slags buffet til 12 mennesker, hvor de helt unge kokke brillerede med blandt andet fiskefad, en hovedret med and og to slags desserter.

Juniorlandsholdet deltager også ved det kommende VM og træner på Hotel og Restaurantskolen i Silkeborg og nu med Dennis Rafn, der var aktiv på Kokkelandsholdet ved VM i 2010, som coach.

Danmark stiller i øvrigt med Cateringlandsholdet til VM i Luxembourg. Dette hold blev først etableret i januar i år. Holdet træner også på Hotel og Restaurantskolen i Silkeborg med faglærer Tonny Overby Meyer som teammanager.

Kryds fingre i morgen!

Læs mere om Kokkelandsholdet