søg i nyhedsarkivet


Kokke i kamp på Bornholm


24-06-2014

Kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem er for 6. gang klar til at sætte fokus på bornholmske råvarer.

Fire af Danmarks førende kokke dyster lørdag den 28. juni i konkurrencen Sol over Gudhjem, som for sjette år i træk afholdes på Bornholm. Formålet med konkurrencen er bl.a. at fremme kendskabet til lokale bornholmske råvarer og interessen for gourmetmad.

Årets fire deltagere er:

  • Kenneth Hansen, køkkenchef, Svinkløv Badehotel (sidste års vinder)
  • Brian Mark Hansen, køkkenchef, Søllerød Kro
  • Casper Sundin, souschef, Stammershalle Badehotel
  • Michael Munk, køkkenchef, MeMU

Dommerpanelet består af:

  • Thomas Rode, tidligere Kong Hans Kælder
  • Francis Cardenau, Le Sommelier
  • Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro
  • Jesper Koch, Kocherier

Deltagerne introduceres en halv time, inden de går i gang i køkkenet, til årets "Mysteri Box", der består af forskellige bornholmske råvarer. Derudover har de adgang til en råvarebuffet, og så er det ellers bare i gang med at kokkerere og anrette en indbydende bornholmsk menu.

I år uddeles der også en innovationspris under konkurrencen. Den lanceres i samarbejde med Super Brugsen og skal hylde innovative løsninger i udviklingen af lokale produkter indenfor mad og drikke.

En jury med bl.a. køkkenchef Michel Michaud og gastronomiredaktør Ole Troelsø udvælger, tester og vurderer de indsendte produkter.

Endelig byder Sol over Gudhjem i år også på Gourmetdage, hvor man 27.-29. juni kan deltage i forskellige aktiviteter på Bornholm, som fx kurser i at fremstille is eller pølser og foredrag med Thomas Rode og Thilde Maarbjerg om om palæo og træning.