søg i nyhedsarkivet


Person profil : Jeg kunne kun sige ja


15-08-2014

Daniel Twerenbold er ny District Director i Rezidor Hotel Group med ansvar for Danmark, Malmö og Island.

Hvorfor vælger du at vende tilbage til Rezidor efter så kort tid hos Nimb?

”Det var lidt et drømmejob jeg blev tilbudt, som passer både mig og min familie rigtig godt lige nu. Rezidor er en spændende organisation, som jeg kender indgående og som kender mig. Da Rezidor kontaktede mig med et fantastisk tilbud, kunne jeg kun sige ja.”

Hvad bliver din primære opgave som direktør for Danmark?

”Som District Director for Danmark og Island er det mit job at støtte hoteldirektørerne i deres arbejde med driften af hotellerne for at sikre, at hotellerne når de lovede resultater.

Samtidig er jeg også forbindelsesleddet mellem vores Area Support Office i Stockholm og de individuelle hoteldirektører, som skal sikre, at al information bliver formidlet, forstået og ført ud i livet på hotellerne. Sammen med de forskellige supportfunktioner såsom salg, marketing og e-commerce diskuterer og koordinerer vi aktiviteter, så vores salgsteams på hotellerne har de bedste forudsætninger.

Endelig er det en District Directors opgave at repræsentere virksomheden i området og over for ejerne.”

Hvordan vil du beskrive markedet og mulighederne for Rezidor i Danmark?

”Vi ser en stærk udvikling på det danske marked i øjeblikket. Vi har haft en stigning i RevPar (indtægt per værelse) i forhold til sidste år, som både skyldes pris og belægning.

Store events bidrager til vækst, men ikke i lige så høj grad som forventet. Derimod ser vi mere aktivitet i den danske økonomi, hvor væksten drives af et øget privatforbrug og et boligmarked på vej tilbage på fode. Ikke desto mindre er forventningerne til vækst i BNP for 2014 stadig forsigtige.”

Du har været vidt omkring i din karriere i Rezidor, bl.a. som hoteldirektør i Sharm-el-Sheikh, i Heathrow og i Skt. Petersborg og som regional direktør for Østeuropa. Hvad betyder din internationale erfaring i dit nye job?

”Min internationale erfaring vil helt sikkert hjælpe til at kunne benchmarke de danske hoteller mod internationale standarder. Med min erfaring ved jeg, hvad de forskellige internationale markeder kræver af et hotel – både over for forretnings- og fritidsrejsende – og på den baggrund kan jeg rådgive hotellerne og sikre, at vi leverer den forventede standard.

I løbet af de seneste par års arbejde i flere forskellige internationale funktioner har jeg også opbygget et bredt netværk af beslutningstagere fra både erhvervslivet og rejsebranchen, og jeg håber, at jeg kan bruge disse kontakter til at åbne døre og drive yderligere forretning til vores hoteller.

Sidst, men ikke mindst, kan jeg coache og rådgive vores yngre hoteldirektører i forhold til karriereplanlægning, hvis de ønsker internationale positioner inden for Carlson Rezidor Hotel Group.”

Du er fra Schweiz og har boet og arbejdet i mange forskellige lande. Hvad er særligt ved at bo og arbejde i Danmark?

”Først og fremmest har jeg i mange år været gift med Maria fra Danmark, som er arkitekt, og vi har sammen en søn, der er meget glad for nu at kunne bo i Danmark.

København er en fantastisk by, som er rig på store oplevelser inden for både mad, design og urban lifestyle generelt, og som på mange områder starter nye trends. Jeg elsker duften af havet, og der er ikke noget bedre end at tilbringe en dansk sommerdag på stranden.

Derudover finder jeg det givende og lærerigt at arbejde her, hvor miljøet er udfordrende og dynamisk med store muligheder for yderligere vækst.”

Hvilke råd ville du give unge mennesker, der drømmer om en international karriere i hotelbranchen?

”Sørg for at få en god og solid uddannelse fra en af verdens ledende skoler inden for hotel management. Det vil hjælpe, at man allerede tidligt har opbygget et internationalt netværk – det vil være en hjælp gennem hele karrieren.

Begynd at arbejde for en international hotelkæde som trainee, eller tag et praktikophold og gør det så godt, at du kan blive optaget i et Management Training Program. Når man når så vidt, så er det vigtigt ikke at haste gennem de forskellige afdelinger på hotellet. Det er vigtigt at have en solid forståelse af, hvordan hotellet operer, når man står som hoteldirektør.

Endelig er det en stor fordel af vise sig fleksibel, når virksomheden måske tilbyder en arbejdsplads et nyt sted i et nyt land. Og sørg for at nyde det. Det kan være en fantastisk gave at få lejlighed til at bo og arbejde forskellige steder rundt om i verden.”