søg i nyhedsarkivet


Indian Taj genfødt som Guru


09-09-2014

Københavns klassiske indiske restaurant har fået nyt design og navn.

Indian Taj Restaurant har serveret indisk mad i København i mere end 40 år bag mørke og guldindrammede vinduer lige over for Dagmar Bio.

Men nu er Indian Taj fortid. Efter en omfattende vandskade i foråret valgte familien bag at sende restauranten ind i det nye årtusinde.

Restauranten hedder nu Guru, og væk er de dunkle spisesale og tunge møbler. I stedet har Henning Larsen Architects været med til at skabe et nyt univers, hvor Indiens eksotiske kulturhistorie møder den lyse, nordiske minimalisme.

Centralt i den nye restaurant er de store, cylinderformede Tandoor-ovne, som nu er hevet ind midt i spisesalen, så gæsterne kan følge med i madlavningen, der foregår ved over 500 grader.

"Når folk går ud og spiser i dag, vil de ikke bare være mætte. De vil have en oplevelse. Derfor har vi valgt at gå efter et eksklusivt og indbydende design, hvor man både kan nyde det smukke interiør, men også falde i staver, når kokkene jonglerer med kød og grøntsager på store jernspyd i showkøkkenet,” lyder det fra familien bag Guru.