søg i nyhedsarkivet


Hotelrestaurant tager førsteplads


02-09-2014

Dansk restaurant vinder for anden gang Politikens Nordiske Gaffel ved Nordic Taste.

Restaurant Salt på Copenhagen Admiral Hotel har vundet Politikens Nordiske Gaffel ved Nordic Taste.

Her deltog otte danske, en svensk og en norsk gourmetrestaurant i konkurrencen om at servere appetizere for et publikum, som efterfølgende stemte på deres favorit ved at uddele en gaffel.

Restaurant Salt vandt med to småretter og en lille cocktail: saltede svinekæber braiseret i Herslev øl med morkelpure, råsyltede kirsebær og svampecrumble efterfulgt af en øllebrødscreme med Herslev porter, kirsebærsorbet, sprødt rugbrød og fløde 48 procent

Dertil kunne publikum nyde en cocktail af friskpresset kirsebærsaft og Herslev hø-øl med enghonning og cirtonverbena.

Suveræn førsteplads

Anretningen sikrede Restaurant Salt 451 stemmer, mens nummer to – Restaurant Skov, som vandt sidste år – fik 216 stemmer for deres rensdyr med rødbede, hybenrose og røget friskost. Restaurant AOC kom på tredjepladsen med 183 stemmer for kalvebrissel med korn, majs og urter.

Det var fjerde år i træk, Nordic Taste afholdes under Copenhagen Cooking. Restaurant Salt har været med alle årene og blev også nummer et det første år, skriver Politiken.