søg i nyhedsarkivet


Hotel Astoria moderniseres


10-10-2014

Ikonisk hotel ved hovedbanegården i København renoverves både udvendigt og indvendigt.

Hotel Astoria ved hovedbanegården skal igen være et markant hotel, som København kan være stolt af. Det mener hotellets nye ejer, Brøchner Hotels, som netop er gået i gang med en stor udvendig renovering. Den efterfølges i 2016 af en ombygning af hotellets indre.

I mange år var Hotel Astoria et ikon i København på grund af dets enestående arkitektur og ry som luksushotel, men efterhånden har det mistet glansen.

”Hotellet har de senere år været drevet som et lavprishotel, hvilket har medført, at hotellets arkitektoniske kvaliteter og høje hotelstandard ikke er blevet respekteret og holdt ved lige,” siger adm. direktør Karim Nielsen, Brøchner Hotels.

Planer om en tagterrasse

Den udvendige renovering betyder bl.a., at hotellet i store træk føres tilbage til sit oprindelige udseende. Facaden pudses og der kommer nyt tag, nye vinduer og døre ud til balkonerne mod Reventlowsgade. Hvis Københavns Kommune tillader det, bliver der også etableret en tagterrasse.

Den indvendige ombygning og renovering af værelser skal være klar i 2016, hvor hotellet vil fremstå som et 3+ stjernet boutiquehotel med flere restauranter, barer, mindre mødefaciliteter og nyt design. Det endelige koncept er ikke lagt fast i detaljer endnu.

Hotel Astoria blev bygget i 1934-35 og er tegnet af arkitekt Ole Falkentorp til DSB. Det betragtes som et fornemt eksempel på funktionalistisk arkitektur i København.