søg i nyhedsarkivet


Green Key fejrer sin 20 års fødselsdag


05-12-2014

Nu 2.200 miljøcertificerede turistvirksomheder.

Green Key, turistbranchens egen miljøcertifikation, er nu blevet tildelt flere end 2.200 hoteller og andre turistvirksomheder fordelt på 45 lande.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at en fortsat indsats overfor hotelbranchen fra de forskellige miljømærkningsorganisationer, vil have en effekt på hotellernes ressourceforbrug. 

En undersøgelse, beskrevet i den amerikanske Cornell Hospitality Report fra marts 2014, viser, at hoteller med miljømærker på tværs af størrelse og antal stjerner er mere ressourceeffektive og har bedre styr på deres driftsomkostninger end dem, som ikke er mærket. Det gælder både, når der ses overordnet på hotellets ressourceforbrug, og når der måles på den enkelte gæst.

Indsatsen med miljømærker har dermed bidraget til en bæredygtig udvikling og øget ressourceeffektivitet i hotelbranchen.

”Vi har fortsat en løbende vækst af medlemmer, men ikke i samme hastighed som før COP15. Vi oplever, at mange er de større aktører og kæder, der er med i ordningen, smitter langsomt af på de øvrige turistvirksomheder”, siger Mikal Holt Jensen, der er miljøchef ved HORESTA og sekretariatsleder for Green Key i Danmark.

På landsplan er det kun 27% af alle hoteller i 2014, der er miljømærkede. I Københavns kommune ligger tallet på 56% og i Frederiksberg Kommune 75%, viser undersøgelse foretaget af HORESTA.

”Man kan altid spørge, om vi i Danmark har nok Green Keys?  Vi har vel aldrig nok, når alle ikke er med.  Men den gode indsats fra Horesta i Danmark og FEE (Foundation for Environmental Education) internationalt vil fortsat give en opstigende kurve, er jeg ganske overbevist om”, siger Friluftsrådets direktør Jan Eriksen.

Den 8. december kl. 12-14 inviterer HORESTA og Friluftsrådet til jubilæumsfest og reception for at fejre Green Keys 20 års fødselsdag.

Læs om Green Key arrangementet