søg i nyhedsarkivet


Fra årsskiftet blev de danske hotelstjerner internationale


09-01-2015

Fra årsskiftet blev de danske hotelstjerner internationale. De danske hotelstjerner er nu sammenlignelige med kriterierne i andre europæiske lande.

Den 1. januar 2015 implementerede HORESTA den fælleseuropæiske hotelklassifikation, Hotelstars Union, i Danmark, og dermed bliver de officielle danske hotelstjerner sammenlignelige med pt. ca. 15 andre europæiske lande.

Der har været stor debat om den nye hotelklassifikation og flere har udvist modstand mod de nye klassifikationer
Alle HORESTAs medlemsvirksomheder med over 40 permanente sengepladser er forpligtet til at tiltræde klassifikationen ved indmeldelse. Virksomheder som ikke er medlem af HORESTA binder sig for en periode på minimum to år og kan opsige klassifikationen jf. gældende regler. Dette gælder for såvel hotel- som konferenceklassifikation.

Igennem årtier har de europæiske lande haft hver deres stjerneordning for hoteller, og det har gjort det svært for turister og rejsearrangører at gennemskue, hvad de fik, når de bookede et værelse. Når Danmark nu er trådt ind i den fælleseuropæiske ordning, Hotelstars Union, er stjernernes betydning ens for 15 europæiske lande.

"Det er en klar gevinst for Danmark at være med i en fælleseuropæisk ordning. Når turisterne kan føle sig mere sikre på, hvad de booker, vil flere vælge Danmark som destination", siger relationschef Christoffer Susé fra HORESTA, som administrerer den danske ordning.

Den største ændring for de danske hotelstjerner bliver indførelsen af en Superior-kategori. I dag kan hotellerne få fra 1 til 5 stjerner. Det vil de også kunne få fremover, men derudover vil de bedste i hver kategori kunne få tilføjet et ”Superior”.

HORESTA forventer, at alle danske hoteller vil være blevet klassificeret efter den nye ordning inden udgangen af 2015.

I dag er der 324 klassificerede hoteller i Danmark. De eneste 5-stjernede er Hotel d’Angleterre, Radisson Blu Royal Hotel, Hilton Copenhagen Airport Hotel og Hotel Marriott - alle i København.

Læs mere om stjerneklassifikationen