søg i nyhedsarkivet


Fokuser på nogle få mål


03-10-2014

Ved at arbejde aktivt med handlingsorienterede, målbare og synlige mål kan man få styr på en kaotisk hverdag.

 Af Gry Asnæs, partner, Asnæs & Vangstrup

Karrieretip skrives på skift af eksperter fra rådgivnings- og uddannelsesvirksomheden Asnæs & Vangstrup.

Her i efteråret havde jeg et møde med en køkkenchef, der fortalte, at ledelsen i øjeblikket fokuserede meget på mersalg for at øge omsætningen.

Han fortalte også, at lederne kun havde fortalt personalet, at de skulle øge deres salg, men ikke givet dem værktøjer til det.

Jeg spurgte, om de fx brugte målstyringstavler, hvoraf det fremgår, hvilken medarbejder, der sælger mest, for at motivere personalet til at sælge mere.

Det afkræftede køkkenchefen med en bemærkning om, at det er ”tjenernes job at sælge – det er det de får deres løn for”. Det er muligt, at det er tjenernes job at sælge, men det er ledernes opgave at motivere personalet til at optimere deres salg.

En af vejene til vækst og styringaf den kaotiske arbejdsdag, der præger branchen, er at arbejde aktivt med handlingsorienterede, målbare og synlige mål – og følge op på disse.

Hvis vi prøver at nå for mange forskellige mål på én gang, resulterer det normalt i en middelmådig opfyldelse af dem alle.

Når du sidder med din tilsyneladende uendelige liste af ting, der skal gøres, er det derfor vigtigt at fokusere og udvælge et eller to vigtige mål og give dem hele din og virksomhedens energi og opmærksomhed.

Få struktur på dine og virksomhedens mål, så du kan styre alle virksomhedens ressourcer i de rigtige retninger. Så vil hverdagens travlhed og forstyrrelser bliver kontrollerede og produktive.

Hvis du arbejder mål- og resultatorienteret i hverdagen, er det ikke tilfældigheder, der styrer, om du når dine mål.

I de virksomheder, vi har hjulpet, har vi erfaret, at det giver et højt energiniveau og godt udbytte i en virksomhed, hvis man kan svare ja til følgende:

  • du omsætter virksomhedens overordnede strategiske og økonomiske mål til operationelle daglige mål.
  • dine medarbejdere ved, hvad de skal gøre hver dag, når de går på arbejde, for at nå virksomhedens overordnede økonomiske mål.
  • du kommunikerer, så hver enkelt medarbejder både kan se målene og handle i forhold til dem.

Asnæs & Vangstrup - din ressource indenfor rådgivning, udvikling og uddannelse i restaurant-, hotel- og oplevelsesbranchen.

Læs mere på: www.asnaes-vangstrup.dk