søg i nyhedsarkivet


Flere turister overnatter på de aarhusianske hoteller


19-12-2014

Dansk turisme spås et rekordår i 2014, og de over 60.000 kommercielle overnatninger i Aarhus i oktober tæller godt med i regnskabet.

60.170 turister overnattede på de aarhusianske hoteller i oktober. Det er 18 procent flere end i samme periode i fjor, og gør Aarhus til topscorer på hele landets vækstbarometer både blandt danske og udenlandske gæster.

De nyeste overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at danske gæster tegner sig for 43.013 overnatninger, mens de 17.157 udenlandske gæster, som krøb under dynerne på byens hoteller, især var tyskere, svenskere og nordmænd.

”Kendskabet til Aarhus er relativt lavt i Tyskland, Norge og Sverige, men dem som kender Aarhus forbinder byen med ordene ’kulturby og lille storby’. Vi lægger en stor indsats i at bringe Aarhus ind på lystavlen som kulturrig Second City hos potentielle turister i de pågældende lande, og de positive takter viser, at turisterne tager budskabet til sig. Aarhus bliver et mere og mere populært rejsemål, og det er til glæde for hele regionen”, siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen.

Byer med kunst og kultur i verdensklasse, shopping, god mad og caféhygge hitter generelt blandt turisterne, og rollen som Second City, gør Aarhus til provinsens vækstdriver. Statistikken viser, at det er Aarhus, som holder hjulene i gang på overnatningsfronten i Region Midtjylland, der ville have oplevet tilbagegang, hvis ikke Aarhus trak tallene i den rigtige retning. Mens antallet af hotelovernatninger i Aarhus i årene 2011-2013 voksede med 18,6 procent, var det samlede tal for Aalborg, Odense, Esbjerg og Randers på 6,7 procent.

Læs mere om Visitaarhus