søg i nyhedsarkivet


Flere familie-ansættelser i WoCo


22-08-2014

I alt 11 personer med familierelationer til chefer eller medarbejdere i WoCo er blevet ansat i organisationen over de seneste fem år.

Wonderful Copenhagen indrømmer nu, at 11 personer med familierelationer til chefer eller medarbejdere er blevet ansat i organisationen, mens i alt 138 personer de seneste fem år har fået et job i WoCo, uden stillingen har været slået op.

Det skriver avisen Metroxpress, som tidligere har afsløret, hvordan tre ud af fire direktører i WoCo har sikret nær familie et job i organisationen, der blev støttet med 83 mio. kr. fra offentlige midler i 2012.

”Fuldstændig uacceptabelt”

De nye indrømmelser fremgår af et skriftligt svar til DFs regionsrådsmedlem Kenneth Kristensen Berth.

”Det er fuldstændig utilstedeligt og uacceptabelt, at man i sådan et omfang har ansat familie og bekendte i stillinger, der ikke har slået op. Direktøren har jo tydeligvis betragtet det som sin egen lille legestue," siger Kenneth Kristensen Berth til Metroxpress.

Nepotistiske ansættelser er ulovlige i det offentlige, men da Wonderful Copenhagen er registreret som en erhvervsdrivende fond, overtræder de ikke loven.

Forvaltningsloven skal følges

Efter afsløringerne har Region Hovedstad dog krævet, at selskabet fremover skal følge forvaltningsloven. Det betyder, at det er slut med at ansætte familie i stillinger, der ikke har været slået op.

De Konservatives regionsrådsmedlem Mette Abildgaard er enig i, at der trænger til at blive ryddet op i WoCo.

”Det understeger den syge og usunde kultur, der er i Wonderful Copenhagen og viser nok en gang, hvorfor det er så vigtigt, at vi får kigget hele organisationen efter i sømmene,” siger hun til Metroxpress.