søg i nyhedsarkivet


Filosofi før finans


31-10-2014

Sådan lød svaret fra direktør Kim Rahbek Hansen, da vi spurgte om vejen til succesen i Sticks´n´Sushi.

Sticks´n´Sushi stormer frem med et overskud på 12 mio. i år trods investeringer på 20 mio. kr. Næste år forventer de at skulle investere  for ca. 30 mio. kr. primært på nye restauranter. Det er ikke lige så omkostningsfyldt at åbne en ny restaurant, som da de åbnede den første. Bogholder, HR osv. er på plads. ”Vi starter ikke helt fra bunden, der er en underliggende struktur og bagkontoret er etableret. Derfor kan investering og indtjening følges ad” siger Kim Rahbek.

Medarbejdere og organisation
I Sticks´n´Sushi er der ansat folk af 37 forskellige nationaliteter. Derfor ligger de vægt på et fælles værdisæt, som er grundlæggende for alle ansatte.

Kim Rahbek er slet ikke i tvivl om, hvorfor det lige nu går så godt for Sticks´n´Sushi, som han stiftede i 1994 sammen med Jens Rahbek Hansen og Thor Andersen.

”Vores medarbejdere betyder alt og vores organisation er godt skruet sammen. Vi sætter tanker før tal og vores værdisæt skal være tydelig både indadtil og som værter.” We behave” er vores mantra – det handler alt sammen om attitude og ordentlig opførsel” Fortæller Kim Rahbek.

Ydmyghed, tålmodighed, ordentlighed og hårdt arbejde
Er de egenskaber Kim Rahbek leder efter blandt nye medarbejdere. Det er en god kombination af japanske og danske værdier. Gode arbejdsforhold, forståelse for fællesskabet og høje kvalitetsparametre er i fokus og det er bestemt også noget af det jeg sætter højt blandt andre restauranter, slutter Kim Rahbek.

Læs mere om Sticks'n'Sushi