søg i nyhedsarkivet


Et kapitel slutter og et nyt begynder…


14-11-2014

Projektperioden for Destination Lillebælt udløber den 31. december i år, men Destination Lillebælt fortsætter.

De tre kommuner – Middelfart, Fredericia og Kolding – har nemlig hver bevilget en halv million kroner p.a. til det fortsatte arbejde. ”Projektperioden har vist, at samarbejde er vejen frem, hvis vi vil udvikle turismen i vores område, Og det vil vi. Turismen betyder meget for omsætningen og for jobskabelsen i området, og der er ingen tvivl om, at vi har et stort potentiale, som vi skal udnytte. Fremover vil vi se flere fælles initiativer”, siger miljødirektør i Middelfart Kommune Thorbjørn Sørensen.

Organisatorisk bliver det turistbureauerne i de tre byer, der sammen med styregruppen skal sætte kursen for Destination Lillebælts arbejdsopgaver, som vil omfatte udvikling af turismen på tværs af de tre kommuner i området, mens markedsføring, lokal turismeudvikling og service skal varetages af de tre turistbureauer.

”Der videreføres to stillinger i Destination Lillebælt. Som udgangspunkt skal de to medarbejdere have base i Middelfart, men jeg forestiller mig også, at de fremover i perioder har arbejdsplads i Kolding og Fredericia” siger Thorbjørn Sørensen.

Anders Johansen og Lone Skjoldaa er de to medarbejdere, der fortsætter i den nye organisation efter nytår.

Destination Lillebælts leder, Peter Saabye Simonsen, kan ikke se sig selv i det nye billede og har derfor valgt at sige op. ”Det er beklageligt, da Peter Saabye Simonsen er visionær og meget strategisk, har en stor viden om turisme og et stort netværk. Han følger dog projektet til dørs, så det kan afsluttes behørigt overfor EU og Syddansk Vækstforum, siger Thorbjørn Sørensen.

Peter Saabye Simonsen udtaler selv, ”At der ikke er noget drama bag og at beslutningen om at stoppe skyldes de lidt stramme rammer fremover om Destination Lillebælt”.

Det fremadrettede projekt vil forhåbentlig skabe gode rammer for hotel- og restaurationsbranchen i området og i øvrigt udvide kendskabet til de mange muligheder området byder på, som event- og konferencedestination.    


Læs om Destination Lillebælt