søg i nyhedsarkivet


En hyldest til Arne Jacobsen


17-10-2014

Radisson Blu Royal i København re-designer værelse 506 for at hylde Arne Jacobsen som stod bag designhotellet.

Da Radisson Blu Royal Hotel åbnede i 1960 var det ikke alene det første hotel i den nu globale hotelkæde Radisson Blu. Det var også verdens første designhotel – kreeret af Arne Jacobsen, som designede hotellet fra yderst til inderst.

Mens hotellet siden er gennemgået mange forandringer, står værelse 606 stadig nøjagtig, som Arne Jacobsen tegnede det i 1960.

I en hyldest til hans vision har hotellet besluttet at re-designe værelse 506 med Arne Jacobsen som forbillede i samarbejde med den spanske designer Jaime Hayon.

”Ud over at anerkende Arne Jacobsen, giver det også vores gæster endnu en mulighed for et hotelophold med en designoplevelse, der er helt uden sidestykke,” siger Roy Al Kappenberger, General Manager på Radisson Blu Royal Hotel.

Designeren Jaime Hayon stod tidligere i år stod bag relanceringen af Arne Jacobsens stol Dråben sammen med Fritz Hansen. Dråben blev oprindeligt lavet eksklusivt til hotellet i 1960 og aldrig sat i produktion. Først i foråret 2014 landede stolen i butikkerne, efter at Fritz Hansen relancerede den i en række moderne farver.