søg i nyhedsarkivet


En af verdens bedste hotelrestauranter


15-08-2014

Kendt dansk slot får fornem international udmærkelse for sit køkken og gourmetrestaurant.

En af verdens bedste hotelrestauranter. Den titel kan Dragsholm Slot nu bryste sig med. Det amerikanske gastro- og rejsemagasin Bon Appétit, har kåret slottet på Vestsjælland som et ’Food Lover’s Hotels 2014’, der er en udmærkelse over hoteller i verden, som er værd at rejse efter for madelskere.

Bon Appétit skriver, at maden på Dragsholm Slot er en kreativ kulinarisk og lige så dramatisk, som de historiske omgivelser, maden spises i.

Fokus på lokale råvarer

De øvrige 10 prisbelønnede hotelrestauranter på listen er placeret verden over – fra Frankrig og Italien til Fransk Polynesien og Australien.  Restauranterne er udvalgt, fordi de formår at basere deres køkken på lokale råvarer på en måde, så det giver mening i forhold til områdets natur og historie.

”Vi har de seneste mange år arbejdet hårdt og ambitiøst på at bringe Dragsholm Slot og vores område på det gastronomiske verdenskort. Vi ønsker at sætte en standard på tallerkenen ved at bringe fjordens smag, jordens grøder og slottets 800-års kulturhistorie i spil”, siger Dragsholm Slots ejer og direktør Mads Bøttger.

Det særlige terroir

Slottets køkken orienterer sig om den inddæmmede Lammefjordens unikke terroir, fortæller slottets køkkenchef Claus Henriksen, som tidligere har været souschef på restaurant Noma.

”På Dragsholm Slot lever vi i harmoni med naturen og de lokale råvarer som urter, svampe, grøntsager og frugter, og vi er i marken, i urtehaven og ved havet for at samle dagens høst ind til vores restauranter," siger han.

"Råvarerne fra egnen og den inddæmmede Lammefjord er vores store kærlighed i køkkenerne. Det giver et særligt forhold til råvarerne til daglig at være omringet af dem, og vi bruger lang tid på at samle og eksperimentere med terroirets flora og fauna,” siger Claus Henriksen.