søg i nyhedsarkivet


Drop buffeten og overrask gæsterne


17-03-2014

Ved at bryde vanetænkningen kan man begejstre gæsterne og skabe et fælles referencepunkt for netværksdannelse.

 Af Annette Vangstrup, partner, Asnæs & Vangstrup

Branchetip skrives på skift af eksperter fra rådgivnings- og uddannelsesvirksomheden Asnæs & Vangstrup.

Der er meget at vinde ved at udfordre buffetkonceptet og tænke i alternativer. Madkoncepter, der bryder med vaner og konventioner, begejstrer gæsterne. Det behøver hverken være mere besværligt eller koste mere at tænke i alternativer til buffeten.

Man kan gøre fx gøre frokosten bærbar ved at servere den portionsanrettet på en bakke eller pakket i en papirpose, der let kan udleveres til gæsterne.

Den bærbare frokost har flere fordele:

  • Det er en uhøjtidelig løsning, der giver gæsterne mulighed for at bruge deres energi på at nyde maden og netværke samtidig.
  • Man slipper for at skulle stå i kø (og vælge de tre til fire livretter, man plejer at vælge).
  • Gæsterne har mulighed for at tage deres frokost med sig og spise den i de omgivelser, de selv foretrækker.
  • Ved at servere frokosten portionsanrettet undgår man også overspisning og slipper dermed for det klassiske sløvhed-efter-frokost fænomen.

Mad, der overrasker, bliver automatisk et fælles referencepunkt, som mødedeltagere kan tale med hinanden om, en oplagt icebreaker, der gør underværker for uformelle samtaler og efterfølgende netværksdannelse til ethvert arrangement.

De bedste inden for branchen arbejder med langt flere muligheder for at iscenesætte maden, hvor buffeten ændrer karakter med fx smørrebrødstema og tilberedning af udvalgte retter med kokke synligt tilstede for gæsten.

Tænk over:

  • Hvordan serverer I frokost nu?
  • Hvad kan I gøre anderledes, så frokosten bliver nemmere og sjovere for gæsterne?

Kontakt Annette på 24801960 eller annette@asnaes-vangstrup.dk , hvis du tale om din egen buffet eller fx tanker i forbindelse med udvikling af nyt menukort.

Vi hjælper også gerne med udregninger i forbindelse med både buffet og enkeltretter til gavn for din økonomistyring.

Asnæs & Vangstrup - din ressource indenfor rådgivning, udvikling og uddannelse i restaurant-, hotel- og oplevelsesbranchen.

Læs mere på: www.asnaes-vangstrup.dk