søg i nyhedsarkivet


Dragsholm vil være gastronomisk kraftcenter


27-06-2014

Dragsholm Slot har fremgang og arbejder med planer om oplevelseslandbrug, foodlab og nye hotellejligheder.

Dragsholm Slot omfatter både hotel, gourmetrestaurant, spisehus, selskabslokaler og mødefaciliteter.

Slottet i Odsherred er ikke mindst kendt for sin gastronomi og har de sidste par år oplevet en stærkt stigende interesse for gourmetophold og lignende oplevelser.

Den gastronomiske profil skal udvikles og udbygges, så Dragsholm i endnu højere grad bliver et kraftcenter for mad og råvarer.

Gamle driftsbygninger i spil

”Odsherred og ikke mindst Lammefjorden er et fantastisk område med mange unikke råvarer. Det vil vi gerne i endnu højere grad formidle på Dragsholm, blandt andet ved at omdanne vores landbrug til et oplevelseslandbrug,” siger adm. direktør Mads Bøttger til Horeca-news.dk.

Landbruget på Dragsholm drives i dag i samarbejde med nabogården, mens en række driftsbygninger ved slottet står tomme og ubrugte hen og vil kunne inddrages til nye projekter.

En idé er at omdanne stedets gamle kornsilo til et foodlab, hvor man kan eksperimentere med egnens råvarer, lave madfestivaler og lignende. Dragsholm har også planer om at etablere et grøntsagsmosteri med produkter, der både skal serveres på slottet og forhandles af eksterne parter.

Hotellejligheder i gamle staldbygninger

Et tredje projekt går ud på at indrette 20-30 hotellejligheder i de gamle staldbygninger. Her vil gæsterne kunne bo og lave mad selv med råvarer fra Dragsholms køkkenhaver, som der også er planer om at udvide.

”Vi mærker en ny optimisme i markedet, hvor både virksomheder og private booker længere ude i fremtiden, end det var tilfældet for et par år siden. Hvis den tendens fortsætter, og vi kan finde de rigtige samarbejdspartnere, vil kunne realisere nogle af planerne i løbet af tre til fem år, siger Mads Bøttger.