søg i nyhedsarkivet


Dragsholm Slot midlertidigt lukket efter brand


05-12-2014

Selv om branden blev hurtigt slukket, har slottet lidt omfattende brandskader.

Ventilationsskakten er udbrændt, det samme er køkkenet, den grå stue og store dele af sydfløjen, mens gangarealerne på midterfløjen er røgskadede.

Dertil kommer skaderne forårsaget af selve brandslukningen, hvilket ikke kan undgås. Brandfolkene vurderer, at de har hældt ca. 30.000 liter vand udover taget. De store vandmængder er naturligvis trængt ind i bygningen og har medført, at de gamle tapeter er skadet af sod og vand, og gulvet i Riddersalen er blevet brækket op.

”Brandfolkene har været uvurderlige og fantastiske. De har taget store hensyn til bygningens konstruktioner og historiske værdi i deres håndtering af brandslukningsarbejdet”, fortæller PR og Marketingansvarlig Ursula Rosenkrantz Ugilt.

I weekenden har renoveringsfolk været i fuld gang med at rydde op og en stor mængde affugtningsmaskiner er blevet opsat rundt omkring på slottet.

”Lige nu er her helt lukket. Vi har konstant 45 professionelle personer til at arbejde med oprydning, rengøring og genopbyggelse. Og vi sørger selvfølgelig for hele tiden at holde vores kunder og gæster orienteret om, hvilke konsekvenser brandulykken har for deres planlagte fest eller arrangement hos os”, siger Ursula Rosenkrantz Ugilt.
Spørgsmålet er, om Dragsholm Slot bliver klar til at modtage julens gæster.

”Vi må desværre aflyse alle planlagte jule- og mødeaktiviteter i december pga. det omfattende arbejde. Men vi forventer til gengæld at være klar til nytårsaften. Vi forventer snarest at kunne sætte håndværkere og konservatorer i gang med at genopbygge og genskabe det tabte. Men vi glæder os til at se slottet endnu flottere og stærkere, når det forestående arbejde er afsluttet", slutter Ursula Rosenkrantz Ugilt.

Læs mere om Dragsholm Slot