søg i nyhedsarkivet


Dobbelt op på energiafgifter


09-09-2014

Danske hoteller og restauranter betaler ifølge ny opgørelse op imod dobbelt så meget i energiafgifter som deres konkurrenter i Sverige og Tyskland.

En ny opgørelse, som Skatteministeriet offentliggjorde mandag, viser, at de danske turistvirksomheder betaler langt mere i energiafgifter end deres nærmeste konkurrenter.

Ifølge opgørelsen betaler danske hoteller 37 kr. pr. forbrugt Gigajoule, mens de tyske til sammenligning betaler 19 kr. og de svenske 24 kr.

En opgørelse fra juni - også fra Skatteministeriet - viste, at konkurrencen er endnu mere skævvredet for restauranterne. En dansk restaurant betaler 49,70 kr. pr. Gigajoule, mens en tysk betaler 16,60 kr. og en svensk 25,10 kr.

”Tallene bekræfter blot, hvad vi har sagt i årevis. Hotel-, restaurant- og turisterhvervet konkurrerer på helt urimelige vilkår med vores nabolande i kampen om at tiltrække udenlandske turister,” siger Horestas politiske chef, Kirsten Munch Andersen.

Danmark er i flere internationale undersøgelser blevet kåret som et af Europas dyreste lande at være turist i. Så sent som i juli viste en tysk opgørelse, at de danske priser i gennemsnitlig ligger 53 pct. over det tyske prisniveau.