søg i nyhedsarkivet


Direktør: Østeuropæere udnyttes i hotelbranchen


20-10-2013

Østeuropæere er effektive til at gøre rent i hotelbranchen, men mange steder bliver de udnyttet. De mener direktøren i rengøringsselskabet Vision Service.

Udenlandske kvinder arbejder ofte på danske hoteller under elendige forhold, skriver Politiken. Påstanden kommer fra Kasper Willemoes, direktør i rengøringsselskabet Vision Service, der har 200 ansatte, som næsten alle er østeuropæere.

Kasper Willemoes mener ikke, at konkurrencen i branchen her fair. For selv om de fleste rengøringsfirmaer har overenskomst, er det “skinbedrageri i en mudret og uigennemsigtig branche,” siger han.

”Udadtil er man ansat på overenskomst, og det ser fortrinligt ud. Men pigerne får at vide, at de skal lave så og så mange værelser på fire timer, selv om det er umuligt. Det tager måske otte timer. Alligevel får de kun løn for fire, og de tør ikke sige noget,” fortæller Kasper Willemoes.

Han ønsker ikke at sætte navn på synderne i branchen, men siger, at han konkret kender til 15 hoteller, hvor rengøringspigerne udnyttes. Arbejdsgiverorganisation Horesta kan imidlertid ikke genkende det billede generelt.

”Vi kan ikke afvise, at der er enkelte rengøringsfirmaer eller hoteller, hvor forholdene lader noget tilbage at ønske. Men vi genkender ikke det generelle billede, der bliver tegnet, og der er mange hoteller, der har deres egne stuepiger, som er ansat på overenskomst,” siger formand Jens Zimmer Christensen.