søg i nyhedsarkivet


Det går fremad for det Københavnske hotelmarked


16-01-2015Udsigterne til 2015 er positive

Seneste markedsrapport fra Nordic Hotel Consulting vidner om endnu et kvartal med fremgang i det københavnske hotelmarked. Samlet set har markedet i 2014 oplevet både fremgang i pris og belægning, hvilket bevirker, at overordnet RevPAR (Omsætning pr. tilgængeligt hotelværelse) steg med i alt 5,3% til 593 kr. sammenlignet med 563 kr. i 2013.

Ifølge Nordic Hotel Consultings kvartalsrapporter udarbejdet med statistik fra Benchmarking Alliance, har alle årets måneder i 2014 været kendetegnet af positiv vækst i antallet af solgte værelser. I 2014 blev ca.73% af alle de tilgængelige hotelværelser i København solgt til danske og udenlandske gæster, hvilket svarer til en stigning på 4,3% i forhold til 2013.

Siden 2010 har hotellerne i København oplevet en stabil årlig vækst. Gennemsnitspriserne pr. hotelværelse i hovedstaden er dog stadig lavere end i 2009, hvor de lå omkring 856 kr. – det skal dog bemærkes at mange lavprisværelser er tilføjet og derved presses gennemsnitsprisen i markedet ned.

Noget tyder på, at værelsesprisen vil stige yderligere. ”København vil opleve moderat vækst i RevPAR i 2015, hovedsagligt vil væksten komme fra en stigning i prisniveauet, da byens belægningstal allerede er meget høje” forklarer Knud Larsen, Stifter og Partner i Konsulenthuset Nordic Hotel Consulting.

Vi har i 2014 set begyndelsen på både fornyet interesse for nybyggeri samt omfattende ombygninger og re-positioneringer af eksisterende hoteller – primært fokuseret på at skabe mere unikke produkter, som kombineret med driftsoptimering, giver væsentlige muligheder for afkastforbedringer”. udtaler Christian Kielgast, Direktør for NHC Investment Advisory.

Læs mere om Nordic Hotel Consulting