søg i nyhedsarkivet


Den bedste oktober for hotellerne nogensinde


12-12-2014

Danske hoteller fastholder væksten.

Ferieturister og forretningsrejsende vælger i stigende grad at tjekke ind på danske hoteller. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at oktober måned gav en fremgang på 68.800 overnatninger, svarende til en vækst på 6,3 procent. Det blev dermed den bedste oktober for hotellerne nogensinde.

”Igennem hele 2014 har vi set positiv udvikling i overnatningstallene, og der er ingen tvivl om, at vi kan slutte året af med flotte væksttal. Økonomisk set er udviklingen imidlertid ikke helt så positiv. Vi ser ikke helt den samme vækst i værelsesomsætningen, som vi ser i overnatningstallene”, siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for HORESTA.

I de første ti måneder af i år er antallet af overnatninger på de danske hoteller steget med 774.000, hvilket svarer til en fremgang på 6,9 procent.

I oktober var det hovedstaden, som havde den største fremgang med en stigning på 9,7 procent. Alle regioner i provinsen kunne notere en fremgang, men slet ikke i samme størrelsesorden. Midtjylland klarede sig bedst med et plus på 5,0 procent.

Administrerende direktør ved Arp-Hansen Hotel Group (den største hotelkæde i København), ser lyst på tallene fra både november og december. ”Vi oplever en generel fremgang i alle segmenter. Over hele linjen både på vores nyeste hoteller, men også på de hoteller, vi har haft på markedet i flere år, kan vi se en stigende efterspørgsel. Og 2015 tegner også til at blive et godt år”, fortæller adm. dir. Dorte Krak.

På landsplan var det især de udenlandske ferieturister, som sikrede væksten. Mens antallet af danske overnatninger steg med beskedne 3,2 procent, bidrog især USA, Sverige og Storbritannien i langt højere grad til fremgangen. Amerikanske overnatninger steg med 25,7 procent, svenske med 14,4 og de britiske med 9,0 procent.

Læs mere om Arp-Hansen Hotel Group