søg i nyhedsarkivet


Dansk sejr i kokkedyst


09-09-2014

Kendte danske kokke vinder over kolleger fra bl.a. Frankrig og Tyskland.

Køkkenchefen på Dragsholm Slot, Claus Henriksen, vandt sammen med resten af det danske hold 1. præmien samt Presseprisen i den internationale konkurrence The Native Cooking Award 2014.

Ud over Claus Henriksens bestod holdet af Nicolaj Nørregaard (Kadeau), Kenneth Hansen (Svinkløv Badehotel) og Daniel Kruse (Stammershalle Badehotel).  Holdet vandt over kokke fra Tyskland, Belgien, Holland og Frankrig.

Konkurrencen blev afholdt på godset Knuthenlund på Lolland for tredje år i træk og kårer det hold af kokke, der er bedst til at udnytte de lokale råvarer. Det eneste kokkene må medbringe er salt.

The Native Cooking Award tager udgangspunkt i kokkenes evne til at formidle det lokale terroir på Lolland med ingredienser, de selv skal cykle ud i landskabet og høste.

Vindermenuen bestod af:

  • Forret: Bankekød af gedefilet og -mørbrad med en creme af kartofler og frisk gedeost smagt til med vinaigrette af modne og umodne brombær med en creme af gedeost garneret med lokale urter, blomster og friske skud.
  • Hovedret: Sunday Roast af gedekølle, langtidsstegt gedebryst, små gulerødder, stegte skud og efterafgrøder, reduceret gedefløde og en sauce på Frederiksdal kirsebærvin og kraft fra geden.
  • Dessert: Rødgrød af hyldebær og rabarber med flødeskum pisket på fløde infuseret med skovmærke, kløver og græs, samt grillet æble på gedeben med piske cremefraiche, karamelliseret valle og rå æble.