søg i nyhedsarkivet


Danmarks første kellneruddannelse


27-06-2014

Hotel- og Restaurantskolen står bag ny efteruddannelse, hvor man kan blive ekspert i håndtering af øl.

Interessen for øl har været stigende de seneste år, ligesom øllet har vundet større indpas i den gastronomiske verden.

På den baggrund tilbyder Hotel- og Restaurantskolen nu en ny efteruddannelse – Danmarks første kellneruddannelse, hvor man kan få løftet sin viden om øl og blive ekspert i håndtering af de liflige dråber.

”Der er flere og flere, der arbejder med øl, men som ikke nødvendigvis ved så meget om øl, øltyper, brygning og nuancer i øllet,” siger Susanne Mortensen, kursus- og udviklingskonsulent på Hotel- og Restaurantskolen.

Uddannelse med førende eksperter

Den nye uddannelse er udviklet i samarbejde med førende øleksperter som Jacob Kocemba (sommelier og general manager på The Standard), Tore Jørgensen (brygger på Herslev Bryghus), Peter Pepke (sommelier på Søllerød Kro) og Bjarke Bundgaard (specialkonsulent hos bl.a. Carlsberg).

På uddannelsen får deltagerne opdateret viden om en række emner:

  • Brygning, ingredienser og processer
  • Ølopbevaring, salg og markedsføring
  • Servering og ølservice
  • Øltyper og -kultur
  • Ølsmagning og flavours
  • Sensorik
  • Øl- og madsammensætning

Uddannelsen henvender sig både til professionelle fra restaurantverdenen og dagligvarebranchen samt private med interesse for øl.