søg i nyhedsarkivet


Brøchner Hotels får guld i økologi


24-10-2014

Hotelkæden Brøchner Hotels har fået det økologiske spisemærke i guld.

På de tre Brøchner-hoteller i København er morgenmaden for fremtiden økologisk – med statsgaranti.

Hotelkæden har som en af få i Danmark netop fået det økologiske spisemærke i guld af Fødevarestyrelsen og dermed ret til at markedsføre sit køkken som økologisk.

Spisemærket er en vejledning for gæster på bl.a. hoteller og restauranter og findes i en guld, sølv og bronzeversion til spisesteder, der bruger mindst 30 procent økologiske råvarer i køkkenet

”Da over 90 procent af vores morgenmad er økologisk, har vi fået det fornemste mærke, Guldmærket. Mange hoteller reklamerer med økologi på morgenmordet. Men ofte gælder det kun enkelte varer som juice eller brød. Vi tilbyder økologi i alle kategorier. Kaffe, te, brød, smør, skinke, bacon, rullepølse og så videre,” siger adm. direktør Karim Nielsen, Brøchner Hotels.

Ikke dyrere for gæsterne

Råvarerne til økologisk morgenmad er 25-30 pct. dyrere end ikke-økologiske produkter. Men prisen for gæsterne hos Brøchner Hotels er den samme som før.

”Vi betragter økologien som en investering, der på sigt vil vise sig at være en konkurrencefordel for os,” siger Karim Nielsen.

De tre hoteller i Brøchner Hotels, der har fået Guldmærket, er Hotel SP34, Hotel Danmark og Hotel Astoria.