søg i nyhedsarkivet


Bookingportaler under lup


15-08-2014

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøger nu brug af prisklausuler hos bookingportaler på hotelområdet.

Brancheorganisationerne har længe opfordret til, at de danske konkurrencemyndigheder undersøger bookingportalernes brug af prisklausuler. Nu skrider myndighederne tilsyneladende til handling.

Det amerikanske selskab, Priceline, der ejer Booking.com har meddelt, at de undersøges af den danske konkurrence- og forbrugerstyrelse.

Hos Dansk Erhverv, som repræsenterer en del af den danske hotelbranche, glæder man sig over myndighedernes skridt. Dansk Erhverv er grundlæggende glad for bookingportalerne, men bekymret over portalernes anvendelse af prisklausuler, som begrænser hotellernes prissætning.

Vigtigt med en afgørelse

”Vi har igennem længere tid opfordret til, at man fra myndighedernes side fulgte trop med andre EU-lande, som for længst har igangsat undersøgelser af bookingportalerne. Det er væsentligt for vores hoteller, at det bliver afgjort, hvorvidt bookingportalernes prisklausuler er i strid med Konkurrenceloven,” siger chefkonsulent Susanne Nordenbæk, Dansk Erhverv.

Prisklausulerne betyder, at hotellerne ikke må udbyde hotelværelserne billigere på deres egen hjemmeside end gennem portalerne.

”Det er et problem – ikke kun for hotellerne, men også for forbrugerne, hvis konkurrencen på hotelmarkedet bliver begrænset af prisklausuler,” siger Susanne Nordenbæk.