søg i nyhedsarkivet


Bestyrelsen er direktørens energidrik


26-09-2014

Bestyrelsen i en virksomhed bør bruge sine møder på at bringe virksomheden videre frem for blot at kontrollere.

 Af Gry Asnæs, partner, Asnæs & Vangstrup

Karrieretip skrives på skift af eksperter fra rådgivnings- og uddannelsesvirksomheden Asnæs & Vangstrup.

Igennem årene har jeg været i kontakt med mange direktører, der har været urimeligt fortravlede op til en bestyrelsesmøde med at skaffe alle de data, som bestyrelsen forventer. For så til gengæld har de så være fuldstændig drænet for energi efter bestyrelsesmødet.

Det hænger jo ikke sammen. Det kan ikke sige det tydeligt nok: Bestyrelsen skal være direktørens energidrik. Bestyrelsen skal være dem, der bidrager til fremdrift. Bestyrelsen skal være dem, der medvirker til at udvikle virksomheden.

Bestyrelser bruger ofte alt for meget af den dyrebare tid, hvor bestyrelsen er samlet, på ting, som er sket, eller på at finde fejl i regnskaber m.v. Alt sammen noget som kunne være ordnet før bestyrelsesmødet.

Bestyrelsesmøderne skal bruges på at bringe virksomheden videre. Bestyrelsen skal være med til at sætte konkrete mål for virksomheden, så den udvikler sig og ikke bare forlænger virkeligheden med brædder. Kan bestyrelsen ikke det, bør der andre kompetencer og medlemmer på banen.

Selvfølgelig skal bestyrelsen opfylde lovens regler og være garant for, at alt kører efter bogen, men det er ikke det samme som, at man ikke kan være inspirerende og udviklende.

Heldigvis har skiftet i lovgivningen betydet, at bestyrelsens rolle nu er formuleret meget tydeligere.  Det betyder, at der er kommet en helt ny bevægelse i måden at angribe bestyrelsesarbejdet på.

Dem, der er længst fremme, arbejder aktivt med at sammensætte det rigtige hold, der kan bringe virksomheden videre.

En bestyrelse er en del af ledelsen og dermed en del af ledelsesstrukturen i organisationen. Det indebærer, at bestyrelsen skal opstille mål og udstikke retning for virksomhedens fremtidige udvikling. Det skal gøres i det perfekte samspil med ejeren/direktøren.

Det er tid at fokus ændres fra fortiden med rapportering, kontrol og regulering til et overvejede fokus på fremtiden: Hvilken retning vil vi gå, hvad vil vi opnå, hvad kræver det, hvilke udfordringer vil vi møde, hvad skal der til for at nå vores mål?

Det kan du forvente, at din bestyrelse har fokus på:

  • Bestyrelsesarbejde er at arbejde med mennesker.
  • Bestyrelsesmøder skal være energigivende og ikke energidrænende.
  • Bestyrelsen skal kunne udøve moderne forretningsudvikling.
  • Bestyrelsen skal være med til at sætte mål og skabe resultater.
  • Bedste mand på jobbet – kan man ikke tilføre de kompetencer, der er brug for, skal der nye kræfter til.
  • Hastighed, smidighed og forandringsparathed.

Se mere om ny bestyrelsesuddannelse her

Asnæs & Vangstrup - din ressource indenfor rådgivning, udvikling og uddannelse i restaurant-, hotel- og oplevelsesbranchen.

Læs mere på: www.asnaes-vangstrup.dk